dissabte, 1 de desembre del 2012

UE Rapitenca


Nom: Unió Esportiva Rapitenca

Població: Sant Carles de la Ràpita (Montsià)

Fundació: 1930

Terreny de joc: La Devesa
Avda dels Esports, s/n

Millor classificació històrica: 3r en Tercera Divisió (57/58 i 58/59)


Història:
La UE Rapitenca no va ser el primer club de futbol de la ciutat. Ja en els anys vint, equips com el FC Sant Carles o el FC Català eren pioners en la pràctica de l'esport. Enmig d'aquestos procesos de fer i desfer equips, a finals d'octubre de 1930 hi apareix la llavors Unió Deportiva Rapitenca, una entitat que es dóna per constituida el 6 de novembre d'eixe any amb Agustí Castellà com a primer president. El seu successor al càrrec, Mario Gianni, sembla ser qui va triar els colors blanc-i-blaus de l'equipació. La tria va estar motivada, segons el propi club, eren "els colors del paisatge rapitenc i els de la selecció italiana de futbol". L'equip prompte va ser un dels grans de les Terres de l'Ebre, amb davanters com les "cinc M": Miralles, Mata, Matamoros, Molina i Miracle, els quals formaven amb els combinats comarcals.

La Guerra va marcar un parèntesi al club, que es va haver de refundar a l'estiu de 1940, amb Enrique Landete com a president, La Devesa com a camp i el Cafè de Ramon Duch com a local social (ubicat al carrer de Sant Isidre). L'època daurada de la Rapitenca arriba als anys 50, quan milita a la Tercera Divisió (en aquella època, tercera divisió estatal). Va ser entre 1956 i 1962, aconseguint dos tercers llocs.

Després de dècades a divisions territorials, al 2004 puja a Primera Catalana, i en només una temporada, ascendeix un esglaó més fins la Tercera Divisió. Hi passa cinc temporades a Tercera, amb un cinquè lloc. Baixa de nou al 2010, i dos anys després, hi retorna a la darrera categoria estatal.

Al setembre de 2011, va aconseguir guanyar per primer cop en la seua història al camp del CD Tortosa, la qual cosa, junt el posterior ascens, el converteixen en el primer equip ebrenc al rànquing de classificacions.

Jugadors famosos
* Fernando Recio: 2003/06
* Baba Sule: 2005/06
* Xavi Molina: 2005/06
* Luso: 2006/07

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada