dimarts, 4 de desembre del 2012

CD La Cava


Nom: Club Deportiu La Cava

Població: La Cava, Deltebre (Baix Ebre)

Fundació: 1931

Terreny de joc: Camp Nou de Deltebre

Millor classificació històrica: 5é en Tercera Divisió (1959/60)


Equipació: Samarreta blanc-i-blava. Pantalons blaus

Història:
El conjunt cavero va nàixer a la vegada que la II República, l'any 1931, quan a petició d'uns joves de la localitat, l'ampostí Blai Sanchis va posar en marxa un nou club esportiu, que vestia de blanc i que ocupava un terreny de joc davant de la casa de la Mingola. El seu primer partit oficial va ser contra els veïns del Jesús i Maria. En aquells temps els dos pobles eren pedanies del terme de Tortosa i el CD La Cava disposava d'una secció de ciclisme.

Abans de la Guerra Civil, La Cava, que fins i tot va tindre competència al poble amb l'equip del Penya Alegres, va passar sense pena ni glòria per campionats comarcals. Als anys 40 retorna, primer a les categories regionals, fins que al 1955 aconsegueix l'ascens a Tercera Divisió.

Els blanc-i-blaus passen sis anys en aquesta categoria, amb un meritori cinquè lloc a la 59/60. L'any següent, però, retornen a Primera Catalana. En aquesta divisió primer, i després en la nova Preferent, transcòrre la dècada dels 60 i principis dels 70. La tornada a Tercera es consuma el 1977, gràcies a la reestructuració del futbol estatal que donaria llum a la Segona Divisió B. Aquesta segona experiència també hi compta amb sis campanyes seguides, així com algunes participacions a la Copa del Rei. En aquest torneig arriba a la Segona Eliminatòria al 1978, i caurà a les primeres de canvi els dos exercicis posteriors.

Al 1983, després de quedar 19é, al descens esportiu se l'uneix un d'altre d'econòmic i queda a Territorial. En aquestos anys deixa l'històric Camp de la Mingola per traslladar-se al Camp Nou de Deltebre, que comparteix amb el Jesús i Maria. A partir d'aquest moment, la trajectòria del CD La Cava ha oscil·lat entre la primeres categories regionals catalanes.

Jugadors famosos
* Sancho

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada