dimecres, 5 de desembre del 2012

UD Jesús i Maria


Nom: Unió Deportiva Jesús i Maria

Població: Jesús i Maria, Deltebre (Baix Ebre)

Fundació: 1928

Terreny de joc: Camp de l'Aube

Millor classificació històrica: Primera Territorial (61/62, 71/72, 77/78) Segona Catalana (2010/...)


Història:
Deltebre acull un dels majors derbis del futbol ebrenc: els blanc-i-blaus del CD La Cava i els blanc-i-rojos de la UD Jesús i Maria. Els jesusimariencs van fundar el seu equip tres anys abans que els seus veïns. Va ser al 1928, impulsat per Simon Masdeu i la coneguda com "Penya Quera". Aquesta colla va triar els colors del nou conjunt, que es mantenen fins el dia d'avui. Jugaven els seus primers partits al camp del "Salat de la Verges", fins que al 1931 es muden al "Camp de Parrillo". Eixe any el club es legalitza davant la Federació Catalana: Carles Mauri serà el primer president.

La UD Jesús i Maria s'inscriu a la competició regional a l'any 1943. Juga a la Segona Territorial, a diversos camps (sobretot al Camp de l'Aube a partir de 1952). Aconsegueix el seu primer ascens a Primera Territorial el 1961, però només hi juga una campanya. És més, en eixa primera meitat dels anys seixanta, el club pausa durant un temps la seua participació a les competicions seniors. En una segona etapa, assolirà en dues ocasions més els ascensos a Primera Territorial: al 1971 i al 1977, però només hi pot aguantar un any la categoria abans de retornar a la Segona Territorial, categoria en la qual s'ha convertit en tot un clàssic.

El darrer ascens a Primera Territorial l'aconsegueix fa només dos anys, a l'estiu del 2010, tot mantenint la categoria al final de la campanya a la divisió que es batejaria de nou com a "Segona Catalana".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada